Om Unikbolig

5. Køb og budgivning

Nu er vi fremme ved det som de fleste, med vis ret, betragter som den mest nervepirrende del af hele processen.

Til slut handler det jo som ofte kun om prisen, både for sælger og køber. Det er her vi som professionelle skal være bevidste om vores rolle og part i sagen.

Som ejendomsmægler er det vores opgave at repræsentere begge sider. Dette betyder, at sælger skal have den bedste pris som muligt og du som køber skal have alle relevante og tilgængelige oplysninger på ejendommen.

Vi bliver ofte spurgt om, hvad man kan tillade sig at byde i forhold til den annoncerede pris etc. Her kan vi kun sige: Hvis det er dit drømmehjem, så find af hvor højt du vil byde og hold dig til det. Beslut dig for dine købsbetingelser fra start, såsom overtagelsesdag, beslutning om overtagelse af lån, mv. dette kommer alt sammen til at påvirke sælgers endelige beslutning.

De fleste hjem bliver handlet til den pris, de er sat til, men der bliver også budt priser under OG over. I hele den tid, der går, hvor du og sælger forhandler om at blive enige om en pris, kan andre byde ind og over. Så når du har besluttet dig for din drømmebolig, så anbefaler vi altid, at forhandlingsprocessen forgår over en kort periode.

Til slut skal det siges, det altid er sælger, der bestemmer til hvem og til hvilken pris, der skal sælges og det behøver ikke være til den der byder mest. Lige meget hvilken pris du byder, så er det kun et tilbud, indtil sælger har skrevet under på købsaftalen.